Kontakt
vl. Mladen Papak Radoš bb 32 236 Ilok
Tel: 032 593 198
Mob: 098 346 851
mladenpapak.vitis@gmail.com
https://web.facebook.com/vinapapak/
   
Položaj na karti Povratak na listu

Vina Papak

Kontakt

Vina Papak
vl. Mladen Papak Radoš bb 32 236 Ilok
Tel 032 593 198
Mob 098 346 851
Email mladenpapak.vitis@gmail.com
https://web.facebook.com/vinapapak/

Dobrodošli u Ilok i u najistočniju vinariju Hrvatske gdje Vas očekuju vina s Dunava!

Obiteljska vinarija "Vina Papak" Ilok je novija vinska priča nastala tako što je vlasnik Mladen Papak, dugogodišnji vrhunski vinski i vinogradarski stručnjak te glavni enolog i direktor Iločkih podruma, napustivši tu veliku vinariju osnovao svoju obiteljsku vinariju u Iloku, vinogorje Srijem.

Vinarija posjeduje 13 hektara vlastitih vinograda sa mogućnošću otkupa grožđa od malih vinogradara, uzgajaju se četiri bijele i dvije crne(crvene) sorte vinove loze, a to su: Bijele sorte: graševina (kao dominantna, najzastupljenija), traminac (kao najčuvenija sorta loze iz Iloka), chardonnay, rajnski rizling Crne sorte: cabernet sauvignon, cabernet franc.

Vinogradi i novoizgrađena vinarija (u sred vinograda) se nalaze na najistočnijem vinorodnom položaju u Iloku, u Srijemu, najistočnijem položaju u Hrvatskoj, iločkom prigradskom naselju naziva Radoš (ili Radoško brdo). Ovaj položaj predstavlja zapadne obronke Fruške gore, koji sa svojim dugačkim platoima ili zaravnima pada prema rijeci Dunav i tako čini idealnu ekspoziciju za uzgoj vinove loze, na nadmorskoj visini 210-220 m.
Vinarija je izgrađena na mjestu rodne kuće vlasnika, a sa svih strana je okružena vinogradima tako da posjetitelji uživajući u vinu budu u vizualnom kontaktu sa vinogradima, odnosno destinaciji gdje je to vino nastalo. U sklopu objekta se nalazi podrum u kojem se vrši prerada grožđa i proizvodnja vina i koji je otvoren za posjetitelje. Iznad vinarije se nalazi kušaonica u kojoj se nudi vrlo stručna prezentacija i degustacija te mogućnost kupovine vina. Gastro ponuda je sastavljena od domaćih sireva te suhomesnatih delicija kao što su srijemska kobasica,kulen,šunka,čvarci,slanina,a uz koje se dobro slažu,svježe slane kiflice sa sirom i šunkom,“poderane gaće“i sl.Vina koja se nalaze u ponudi su sva sortna vina,a to su:
Bijela vina: graševina classic, graševina Radosh, traminac, chardonnay, rajnski rizling, rose od sorte cabernet franc. Crno vino: je miješavina dvije crne sorte pa se tako i naziva cabernet sauvignon-cabernet franc

Sjedište obrta Vinogradarstvo VITIS je u Matije Gupca 117, a vinogradi i vinarija na adresi Radoš bb.

Posjete po najavi!