Okusi proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Zašto istok Hrvatske slovi za gurmanski hram otkrit ćete posjetite li ovaj kraj od 24. do 28. travnja kada se u restoranima nude neodoljivi meniji po promotivnim cijenama

 

Zagreb, 12. travnja 2017.- Oduvijek se u Slavoniji i Srijemu najbolje jelo. Tu je svako jelo pripremljeno na najfiniji način i posluženo s puno ljubavi. Proljeće je prava prigoda da se u to uvjerite, osobito posjetite li Vukovarsko-srijemsku županiju od 24. do 28. travnja u vrijeme trajanja eno-gastro manifestacije „Okusi proljeća“. U to vrijeme, restorani, nositelji oznake „Okusi Srijema i Slavonije“, istinskim gurmanima i ljubiteljima gastronomije nudit će posebno kreirane menije po promotivnim cijenama. Tako će hladno predjelo, glavno jelo i desert stajati samo 55 kuna, a odlučite li uz to za aperitiv i juhu, cijena je 85 kuna.

 

„Nakon iznimno uspješne prošlogodišnje manifestacije „Dani jeseni“, odlučili smo se za proljetni gurmanski doživljaj Slavonije i Srijema. Tako Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije u sklopu projekta promocije autohtone gastronomije organizira još jedan svojevrsni tjedan otvorenih vrata u kojem sudjeluje osam restorana: Admiral, Orion i Hotel Villa Lenije iz Vinkovaca, Gondola iz Vukovara, Acin salaš iz Tordinaca, Aquarius iz Bošnjaka te Iločki podrumi i hotel Dunav iz Iloka“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

 

Doći na istok Hrvatske, a ne kušati suhomesnate delicije - kulen, kulenovu seku ili kobasice, gotovo je ravno grijehu. Uživat ćete u siru u vrhnju, smuđu i šaranu, sarmi, najfinijoj piletini, junetini ili svinjetini… Privući će vas i jela iz kotlića začinjena domaćom mljevenom paprikom, poput fiš paprikaša ili čobanca… Nećete odoljeti niti šokačkim ili srijemskim palačinkama, tačkama, masnici s orasima, orahnjači, makovnjači, piti od jabuka… I mogli bismo nabrajati unedogled, no važno je znati da niti jedan ručak ili večera ne može započeti bez čokanjčića mirisne šljivovice, niti može završiti bez nadaleko poznatih vina srijemskog vinogorja.