DunavArt Festival

Organizatori i partneri prvog DunavArt Festivala koji bi se trebao oržati slijedeće godine u lipnju organizirali su za 28.06.2016. promotivnu turu u Ilok, Vukovar i Baranju sa ciljem predstavljanja planiranog, odnosno ekskluzivan prezentacijski susret s Dunav Art Festivalom i Hrvatskim Podunavljem uz neočekivani program kojim će se  dati naznake onoga što se dogodine želi učiniti na nizu lokacija od Iloka, Vukovara, pa do Baranje i Osijeka. Zajednički cilj jest udružiti snage da dogodine Hrvatsko Podunavlje postane mjesto istinskih uživalaca glazbe, gastronomije i vina podunavskih zemalja.    

U Iloku je predviđeno večernje glazbeno druženje i prezentacija uz pogled na Dunav i zalazak nad Dunavom u atriju i vidikovcu dvorca Odescalchi.

DunavArt Festival utemeljen je zbog promicanja vrijednosti koje Hrvatska, kao podunavska zemlja, ima u glazbi, enologiji i gastronomiji. Okupljanje posjetitelja uz kvalitetan jazz, klasiku, rock and roll te uz probrana jela temeljena na sastojcima Podunavlja i vina podunavskih zemalja sasvim je sigurno veliki potencijal za turistički razvoj Hrvatskog Podunavlja.