Dunav Art Festival u Iloku

DunavArt Festival svoju praizvedbu imao je  28.06.2016.  kada je organizirana i  promo tura za medije i sponzore u Ilok, Vukovar i Baranju sa ciljem predstavljanja planiranog, odnosno prezentacijski susret s Dunav Art Festivalom i Hrvatskim Podunavljem. Zajednički cilj jest udružiti snage da Hrvatsko Podunavlje postane mjesto istinskih uživalaca glazbe, gastronomije i vina podunavskih zemalja.    

DunavArtFest  u  Iloku je  29. i 30.06..2018., očekuje Vas dvodnevno glazbeno, gastronomsko i vinsko  druženje uz pogled na Dunav i zalazak nad Dunavom u atriju dvorca Odescalchi.

Glazbeni dio u petak 29.06. obilježit će koncert grupe The Frajle (Novi Sad), dok će  u subotu glazbena kulisa biti “Scharf Club Swing Quintet” prigodni program čitanja poezije o Dunavu 29. lipnja, te projekciju filma „Zlatno runo, Argonauti s ribnjaka“ 30. lipnja. U Eno gourmet programu DunavArt Festivala, posjetitelji će se moći pridružiti programu predstavljanja Vina s Dunava i Dunavskom gastro stolu  tijekom oba festivalska dana, dok ih kao završnica, 30. lipnja očekuje „Prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja“ i degustacija svih vina. Ni to nije sve, jer će 30. lipnja biti prigodno obilježen Međunarodni dan Dunava, uz utrku dunavskuh čamaca -  čikli. 

foto DunaArtFest:praizvedba u Iloku-atrij dvorca Odescalchi

DunavArt Festival utemeljen je zbog promicanja vrijednosti koje Hrvatska, kao podunavska zemlja, ima u glazbi, enologiji i gastronomiji. Okupljanje posjetitelja uz kvalitetan jazz, klasiku, rock and roll te uz probrana jela temeljena na sastojcima Podunavlja i vina podunavskih zemalja kako bi se valorizirao potencijal turizma  Podunavlja. Realizacija ove godine ide kroz prekogranični projekt „Central Danube tour“, (IPA-CBC,Hrvatska-Srbija) u kojemu je partner i Ilok.