Adventsko ozračje - Božićni sajam u Iloku 2018.

Advent – Božić u Iloku

Ilok kao manji ali ljupki gradić u blagdansko vrijeme  ima  simpatični, veseli i nadasve ugodni događaj: „Božić u Iloku”. Ove godine održava se  21. i 22. prosinca  (petak, subota) u  prostoru Iločke tržnice u staroj jezgri, uz raznoliku prigodnu ponudu, program i živu atmosferu.

Štandovi sa prigodnim ukrasima, rukotvorinama, domaćim kolačima, lokalnim unikatnim suvenirima. Tu je i neizostavno kuhano vino, i to ono odlično iločko, te pečene srijemske kobasice. U blagdanski ukrašenom prostoru su i stare peći na drva sa balama slame na kojima se može sjediti i ugrijati te pratiti prigodni adventski program u kojem sudjeluju zborovi i KUD-ovi, djeca i odrasli.  Pored toga tu je i božićni vlakić koji će u vrijeme sajma besplatno voziti ture.. Posebni gosti su Djed i Baka Božićnjak sa darovima..   

 

Dodatno i posebno preporučamo spojiti  blagdane i boravak u Srijemu i Slavoniji sa jedinstvenim, atraktivnim i vrlo traženim  Dočekom Nove Godine usred iločkih osvjetljenih vinograda, u sklopu svečanog paviljona Ladanjskog imanja "Principovac".

 https://www.ilocki-podrumi.hr/turizam/ladanjsko-imanje-principovac/

Adventski dani prigoda su kada se i u Iloku organizira Božićni sajam - "Božić u Iloku", uz raznoliku prigodnu ponudu i program i atmosferu.

Datumi su petak 22. i  subota 23.12.2017., stara jezgra-tržnica, od 18-21h.

U ponudi brojni štandovi sa prigodnim ukrasima, rukotvorinama, kolačima, suvenirima, kuhano vino i pečene kobasice. U glazbenom programu je nekoliko domaćih i gostujućih zborova  Posebni gosti su Djed i Baka Božićnjak.

Nositelj Udruga Cuccium uz potporu i sponzorstvo Grada Iloka, Turističke zajednice Ilok  te drugih.

Prigodno će oba dana voziti "Božićni vlakić" - besplatne kratke ture gornjim gradom. Za stanovnike Mohova,Šarengrada i Bapske organiziran je besplatan prijevoz na sajam u subotu 17.12. s polaskom u 17h iz Mohova te povratkom u 21h iz Iloka.